Павират китайски пътища с дискове на Роби Уилямс


Павират китайски пътища с дискове на Роби Уилямс

4265

Пътища в Китай предстои да бъдат павирани с последния албум на Роби Уилямс – “Rudebox” (2006).

„Повече от един милион бройки от десетия студиен проект на бившия член на Тейк Дет, които са залежала стока”, пояснява „Мирър”.

С това звукозаписният гигант „И Ем Ей”, издаващ досега дисковете на Роби, прави опит да икономиса част от сумата 263 млн. паунда.

На тази цифра са изчислени загубите на мейджъра за 2007.

Изданието сравнява диска на Роби “Escapolоgy” (2003), чийто тираж от 2 млн. екземпляра бе изчерпан в Англия,с ъс слабите продажби на “Rudebox”.

Гръмко анонсираният като „най-як досега диск на Роби” се изхарчи едва в 500 хиляди копия, при това за доста дълъг период от време.

Откакто компанията „И Ем Ай” бе погълната от инвестиционния консорциум „Тера Фирма”, тя търси начин да спести 200 млн. паунда.

„Лейбълът често търгува с Китай за преработка на своята непласирана продукция. За Роби обаче това ще е голям удар: той толкова обича своя албум”, отбелязва вестникът. 

Дали Уилямс ще остане артист на досегашните си издатели, е повече от съмнително.

Миналата година той категорично декларира несъгласие с „политиката на нулева реклама и тотална експлоатация на труда и таланта на артиста”, която провеждала звукозаписната компания.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички