Последвай Плешивото куче към партито: Рожден празнуват Иржи Корн, Бернхард Бринк и Драги Йелич


Последвай Плешивото куче към партито: Рожден празнуват Иржи Корн, Бернхард Бринк и Драги Йелич

1712

Пролетта се разшета, веселбата излезе на открито, а Плешивото куче е надушило цели три партита и тази събота.

• Честит рожден ден на:

- Вокалиста, басист, композитор, актьор и танцьор Иржи Корн, един от най-популярните изпълнители на т.н. забавна музика в Чехословакия през 70-те. Пътят му от сайкъделик поп-рок групата Ребълс и колектива Олимпик на Петър Янда - първата рок банда в Чехословакия, през соловото му творчество, сътрудничеството с Хелене Вондрачкова и звездните роли в знаменити мюзикъли и ревютата на лед Mrazik, до вокалния  квартет 4TET, сформиран по негова инициатива през октомври 2002 година, и ... собствената му марка парфюм.

- Бернхард Бринк. Танци-манци с флагмана на източноевропейския шлагер, модерен прочит в стилистиката на диското, така присъща за тази част на света, но със съвсем щатски саунд. Възход (през 70-те с песни, композирани от хитовия тандем Ники Чин и Майк Чапман), падение (в края на 80-те) и кариерата му на радио- и телевизионен водещ в предавания за хит-паради през 90-те. Рекордьорът по провали в предварителния  конкурс за "Евровизия": шест пъти – през 1979, 1984, 1987, 1988, 1992 и 2002 година - никой друг изпълнител не се пробва в това състезание толкова често, колкото певецът, изгубен за каузата на правните науки. Но кой се смее последен?

- Драги Йелич (на снимката вляво), китарист и съосновател на Ю Група. 53 години от основаването на митичната сръбска и бивша югославска формация се отбелязват през настоящата 2023-а. Пионерите в съчетаването на хард и прогресив рока с елементите на традиционна музика на Балканите са признати за най-дълго просъществувалата сръбска рок банда. Драги Йелич - от Шамарице, Крагуевац, и чегъртащите плочи на Eлвис Пресли, Литъл Ричард и Фатс Домино и училищното групе, през състава Джентълмени до Ю Група и първия ѝ концерт на 29 ноември, датата на която през 1945 година югославският крал Петър II е свален и обявено е създаването на Федеративна народна република Югославия. Чак до днес и класацията "U 100: най-добрите албуми на югославската поп и рок музика", в която ветераните фигурират с две издания – "Ю злато" под № 57 и "YU Група" на 62-а позиция.

• "Intersexion": бъдете готови за перфектния фестивален химн. Германският диджей и продуцент Але Фарбен (Alle Farben) отново устрели чартовете с поредния си сингъл. Хитмейкърът и звезда на така модния дийп хаус води само в една посока - на дансинга! Да изпразним напрежението. Точно както на фестивала Lollapalooza в родния му град, когато хвърли целия Олимпийски стадион в танцувална лудост, легендата от берлинския квартал Кройцберг доставя отново и отново повече от десетилетие хитове за клуба, надхвърляйки 2 милиарда стриймвания, 20 милиона Shazams, близо 6 милиона слушатели месечно в Spotify – това са само част от впечатляващите постижения на Але Фарбен. С "Intersexion" той дава своята рецепта за това как да се освободим и намерим своето истинско сексуално Аз.

"Плешивото куче" с автор и водещ Ивайло Кицов се излъчва по програма "Христо Ботев"по БНР всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.

Снимка: Tportal

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички