Празнично настроение с много музика в ефира на bTV за Великден


Празнично настроение с много музика в ефира на bTV за Великден

1508

През празничните дни по случай Възкресение Христово, актуалните предавания на bTV ще предложат на зрителите редица живи предавания с преки включвания на репортери от страната и международните кореспонденти на медията, както и срещи с интересни гости.

Сутрешният блок "Тази сутрин" започва на Разпети петък (22 април) в 7.00 ч. Зрителите ще се пренесат на едно от малкото места в България, където се съхранява Благодатният огън, и в Несебър, където отец Петър посрещна първите бежанци от Украйна. Златимир Йочев ще посрещне в студиото историка Веселин Методиев и издателя Манол Пейков, който ще разкаже как с приятели изпращат помощи за Украйна и какви пречки срещат по пътя. В откровен разговор с треньора Димитър Димитров - Херо ще говорят за личните му изпитания и силата на духа. В подкрепа на мисията си да показва добрите примери, предаването ще покаже и великденска акция в Айтос в помощ на възрастни хора от областта. В минутите до 9.30 ч. гост ще бъде Любо Киров, който отново е сред менторите в новия сезон на "Гласът на България".

В предаването "Тази събота и неделя" от 7.50 ч. до 12.00 ч. зрителите ще могат да видят приготовленията и честванията на светлия празник в поредица от директни връзки от храм-паметника "Александър Невски" в София, от Бачковския манастир и от Желязната църква "Св. Стефан" в Истанбул. В събота специален гост на Жени Марчева ще бъде митрополит Антоний, а на Диана Любенова гостуват Веселин Маринов и Обичайните заподозрени, които ще изпълнят свои песни в студиото. Световноизвестната певица Валя Балканска и нейният гайдар Петър Янев също ще допринесат за празничното настроение със специално интервю. По традиция ще бъдат представени и един от обичаите – Стаси Цалова ще боядисва великденски яйца със семейството на Силвия и Звезди от Ахат.

В неделя, 24 април, на Великден, "Тази събота и неделя" от 7.50 до 12.00 ч. предлага изцяло празнично издание. Водещата Мария Цънцарова ще посреща специални гости от изнесеното си студио в регионалния етнографски музей на открито "Етър" - проф.Николай Овчаров, д-р Сибила Маринова, проф. Тодор Танев. Ще видим и празнични изпълнения на легендарния естраден певец Христо Кидиков, който от години живее близо до Етъра, на детския фолклорен ансамбъл Габровче и известните от "България търси талант" Джуниър брас бенд. Очаквайте на живо и репортерите и кореспондентите директно и от с. Шипка, Велико Търново, и Бургас. Още: разказ как посреща Великден избягалото от войната украино-българско семейство на Катерина Бужинска, а репортерът Радиана Божикова ще разкаже за традиционните български занаяти, които се съхраняват в "Етъра". Водещата Петя Дикова ще ни пренесе обратно в студиото в София, където ще бъде и Борислав Лазаров. Ще видим гостите Даниел Петканов и Александър Кадиев, както и фолк певицата Емилия за първи път след като роди. "В кухнята на Симона" не само ще готви, но и ще пее обичаната Николина Чакърдъкова. Освен празничните теми, ще бъде проследена актуалната обстановка в Украйна, от където ще се включва директно репортерът Стоян Георгиев. Ще бъде показана ситуацията в един от центровете за помощ на бежанци в София.

Сутрешният блок "Тази сутрин" ще бъде с начален час 7.00 ч. и в понеделник, 25 април. Зрителите ще видят на живо изнасянето на чудотворната икона на Света Богородица от Бачковския манастир. Специален гост на Златимир Йочев ще бъде актьорът Алек Алексиев. Преход от празнично настроение към актуални теми и политика ще бъде коментарът на резултатите от балотажа на президентските избори във Франция.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички