Преодоляване на гравитацията с Блуба Лу. Авангардистите представят новия си албум в Sofia Live Club на 18 януари


Преодоляване на гравитацията с Блуба Лу. Авангардистите представят новия си албум в Sofia Live Club на 18 януари

1044

Блуба Лу издават нов албум и канят на концерт-промоция в Sofia Live Club от 20.00 ч. на 18 януари.

"Гравитация" съдържа инструментални композиции, носещи имената на архитекти-модернисти от началото на 20-ти век. В албума Константин Кацарски и Димитър Паскалев ни дават нов прочит на модерността чрез богати, многопластови текстури от перкусии, китара, пиано и симфоничен оркестър - изложба от минималистични звукови картини, в които могат да бъдат открити елементи на съспенс, мистика и романтика. "Гравитация" е размишление за абстрактната, чиста и тайнствена форма на красивото.

Самият Митко е архитект по професия, с дългогодишен опит в областта на архитектурното проектиране и градско планиране, с проекти в България, Швейцария, Катар, Южна Корея. Има изявена гражданска и професионална позиция относно устойчивото и модерно развитие на София. Управител "Архитектоника Студио".

За срещата си с публиката тандемът е приготвил репертоар с музика, създадена в колаборация с Любо Цанев -  композитор, пианист, съавтор, концептуалист и приятел на Митко и Косьо.  Появата му в проекта не е случайна, а неговият богат музикален речник се вписва с лекота в музика на дуото и я пренася в друго измерение. Той добре разбира естетиката на Блуба Лу и споделя въодушевлението си от студийната им лаборатория. Любо Цанев (вдясно на снимката) е завършил класическа композиция в Boston Conservatory и живее 12 години в САЩ. Завръщайки се в България, участва в множество джаз проекти, но на сцената с Блуба Лу ще го чуем в напълно нова светлина и звук.

"Гравитация" е поредната концептуална творба в дискографията на дуото. Както MySound.bg писа, предишният албум на неуморните експериментатори е "Безкрай" (2020). Константин Кацарски работи и по нови пиеси за своя проект Koka Mass Jazz.

Преодолявайки гравитацията, очакваме да станем свидетели с око и ухо как точно музикално-визуално се съгражда авангардна и времеустойчива конструкция от бъдещето. В Sofia Live Club на 18 януари.
  
Билети - ТУК

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички