"Радио "Зора" FM" на Тhe Weeknd гостува на Сергей Шишов и програма "Хоризонт"


"Радио "Зора" FM" на Тhe Weeknd гостува на Сергей Шишов и програма "Хоризонт"

1037

Abel Makkonen Tesfaye е роден в Онтарио, Канада, в семейство на имигранти от Етиопия, родният му език е амхарски и изповядва етиопско православие.

По света обаче е известен с псевдонима си The Weeknd като певец и автор на песни, носител на 4 отличия "Грами", най-слушаният човек на планетата, чиято песен "Blinding Lights", или "Ослепителни светлини", към март 2024 г. вече е излъчена над 4,109 милиарда пъти само в платформата Spotify.

Той описва концепцията на албума "Dawn FM", или "Радио "Зора" FM" като преминаване след смъртта през чистилището към "светлината в края на тунела", ето какво разказва в интервю:

"Представете си докато слушате албума като че ли главният герой е мъртъв. И всички те са заседнали в такова състояние в чистилището, което винаги съм си представял, че е като да попаднеш в задръстване в очакване да стигнеш до светлината в края на тунела. И докато сте заседнали в задръстването, се оказва, че там има радиоприемник, който пускат в колата, с радиоводещ, чиято роля в случая играе актьорът Jim Carrey, който ви насочва към светлината и ви помага да преминете от другата страна. Така че може да се почувствате празнично, може да се почувствате мрачно, както искате може да се почувствате, но това е албумът "Dawn FM", завършва Тhe Weeknd.

Сергей Шишов ще представи "Радио "Зора" FM" (обложката на снимката), записан с участието на гост музиканти като Quincy Jones, Bruce Johnston, Josh Safdie и с гласа на Jim Carrey, хор и струнна секция, в предаването за концептуални албум "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР, в събота, 23 март, след новините от 22.00 часа.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички