Радиодеца разказват историята на българската детска песен


Радиодеца разказват историята на българската детска песен

4075

Вокалната група Радиодеца на Българското национално радио с диригент Илина Тодорова ще изнесе концерт в Първо студио на БНР от 19.00 ч. този понеделник, 29 май.

Малките певци ще изпълнят пиесите от новия си юбилеен диск "25 години Радиодеца" заедно с камерния оркестър AGBU с диригент Бедрос Папазян и ВБ Радио Джазтет с ръководител Венцислав Благоев.

Това е увлекателен музикален разказ за историята на българските детски песни, създавани през годините за Българското национално радио от композитори от различни поколения като Петър Ступел, Бенцион Елиезер, Александър Текелиев, Емил Димитров, Вячеслав Кушев, Любомир Денев, Светослав Лобошки, Хайгашод Агасян, Васил Делиев и други.

Двойният албум включва 21 песнички и 21 инструментала към тях заедно с книжка с текстовете, което го прави подходящ както за малките и техните родители, така и за преподаватели по музика в училищата и вокални педагози в школите.

Билети за концерта - от касата на Рекламно-информационния център БНР, булевард "Драган Цанков" №4, както и чрез мрежите на Еventim.bg и Тicketsbg.com.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички