Shortparis с концерт в София. Мрачен авангардизъм в действие


Shortparis с концерт в София. Мрачен авангардизъм в действие

1251

Руската авангардна група Shortparis ще изнесе концерт в столичния клуб Mixtape 5 на 14 февруари, известиха организаторите Wrong Fest

Формацията е създадена през 2012 година в Санкт Петербург от Николай Комягин, Александър Йонин, Павел Лесников, Данила Холодков и Александър Галянов. Имат 4 студийни албума и са напът да получат заслужено международно признание, като вече са смятани за "най-добрия руски изпълнител на живо".

Водени от харизматичния фронтмен Николай Комягин, те непрекъснато изграждат репутацията си  със зашеметяващи ритуални изпълнения и мрачни, електронни звукови пейзажи, докато "ирационални, конвулсивни танцови ритми" се сливат с "пост-пънк, експериментален шум и акустичен шансон" за формиране на музикална естетика, единствена по рода си. Shortparis пеят на руски, френски и английски, те са откровение, което цели да създаде подходящ саундтрак към всекидневието -  отражение на Санкт Петербург, какъвто е бил и какъвто е. "Знаете ли, постоянно си мечтая да попадна на групи като Shortparis, но това се случва толкова рядко - пише John Doran от The Quietus - Амбициозни, бомбастични, невероятно претенциозни, еротични, вълнуващи, невъзможни за определяне, ненатрапчиво ексцентрични, забавни за танцуване и пълни с революционен потенциал. Разбира се, ако слушате достатъчно внимателно, може да ги чуете да се смеят, но би било глупаво да предположите, че се шегуват".

Билети - чрез мрежата на Epay.Go:

https://epaygo.bg/3787517253

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/730579482073226/

Чуйте последния албум "The Grapes Оf Wrath":

https://open.spotify.com/intl-de/album/5KRtnQHyjBCGMts0Wt6UBK
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички