Снуп в София:The Next Episode! Гангста рап и лъвско реге


Снуп в София:The Next Episode! Гангста рап и лъвско реге

4928

8 юли, столичната "Арена Армеец".

Около 21.00 ч.

Осъзнавам се в тоалетната за инвалиди (другите са заети), опитвайки се да извадя трънче, забило се в крака ми (неизвестно от къде). В следващия миг се подсещам - "олеле, ще изтървем Килата"!

Оправям се, излизам набързо и макар и с трън в крака, с горда крачка се отправям към вътрешността на залата. А там - гъмжило от фенове. Всякакви - от екзалтирани тийнейджъри (включително готини хипстър мацки, SWAG рапъри или просто cool хорица) до майки, бащи, чичовци и лели, насядали по скамейките отстрани (вероятно родителски тела на първите такива и/или пък просто истински Trew Heads фенове на Snoop и Килата).

Обобщено накратко - задоволство се носи сред тълпата. Причината - двама пичове, "скромно" напяващи от сцената: "Хей, луди хора, луди, луди, хора! Килата и ГолемияIMG Отбора. Хей, луди хора, луди, луди, хора! Главата ма върти и ми е едно, тако'а". Да, няма грешка, озовали сме се тъкмо на живото участие на 100 Kila, който заедно с "приятелчето си" Големия, пръска радост по народа на съпровода на точно това парче (100 Kila feat. Golemia - "Kajmaka" [Official HD Video] http://www.youtube.com/watch?v=dA3rkh-MHNk). Каймака на рапа, какво да добавя. Феновете откачат, носи се дим, чиято миризма дори не ми е съмнителна. Няма скрито-покрито, всичко е ясно. Аспаруховският орфей е "6", факт който ние вече знаем до-оооо-ста добре. За неразбралите - следва абсолютният блокбъстър "Аз съм 6" със закачлив припев "Клати го, клати го, клати за бати" (който не знае "какво да бъде клатено" - да слуша повече баунс или просто да гледа видеа от лайва, в който мацките от VS Dance демонстрират нагледно прекрасно). Та, накратко - на сцената са Килата, Големия, балет, VS Dance и Лора Караджова, а еуфорията струи от лицата на феновете (т.е. всички). Но споко, човеци! Това е само началото! Всички сме тук основно заради Snoop Dogg и/или новото му превъплъщение - Snoop Lion, в очакване да се появи за втори път у нас и да взриви (дори само с присъствието си) атмосферата в залата.

Та, говорейки за същия... към 22.30 (макар и с леко закъснение) в светлината на прожекторите най-накрая изгрява нахиленото лице на Snoopy, боядисано в реге шарки, а дим се промъква от ъглите на сцената. Абсолютно фънки, абсолютно гангста, абсолютно West Side! Без каквито и да е уговорки и заигравки Snoop Dogg/Lion излиза на сцената с микрофона в ръка. Бащицата на Gangsta Pimp рапа е небрежно облечен със зелена тениска на Български футболен съюз (която, по непотвърдени данни, Snoop уж случайно бил намерил в съблекалнята си и решил, че "му ходи"). "Респект за този стил"- би добавил кротко авторът.

Но сега - към концерта. На сцената звучи инструменталът на едно от най-хитовите парчета Snoop Dogg, именувано със странната абривиатурa P.I.M.P. (заедно с 50 Cent), върху който на секундата Snoop ни обяснява защо жените го обичат толкова много. (Този трак просто ме кара да му завиждам...). В следващия момент тръгва космическият инструментал на абсолютния хит "The Next Episode" (който незнайно защо винаги вкарва в съзнанието ми образа на падащи във чаша с мартини маслини). Тълпата избухва и дим се понася наоколо. Знаете как е, "Nuthin' but a 'G' Thang", братоци! Хитове като този ме карат да искам да бъда гангста сводник до края на дните си и да умра с усмивка под палмите на Ел Ей.

Следва абсолютна класика - "Still D.R.E." - парче, което, убеден съм, е и завинаги ще остане в Топ 5 на най-добрите хип-хоп/рап тракове на всички времена. В следващия миг биваме блъснати от убийствения бийт на "Drop It Like Is Hot! ("Snoooooooop!": http://www.youtube.com/watch?v=GtUVQei3nX4) Пространството на сцената се изпълва с тaнцуващи секси момичета. Респект за VS Dance, на които от днес съм перманентен фен!

Естествено, по-нежната част от публиката също не е игнорирана по никакъв начин. Тъкмо обратното. "Where are the single ladies?" - извиква Snoop - "I want to hear you screaming!". Следва "Beautiful" - парчето с невероятно секси клип, сниман в Бразилия (абе сещате се, нали, ако не - да ви рефрешна: http://www.youtube.com/watch?v=_FE194VN6c4).

Осъзнавам се в следващия момент, в който Snoop иска да ни покаже, че не се страхува да експериментира с музиката. "I-just-wanna-make-you-sweаt" си припяват всички, ненадейно и аз. Последва и друго парче на любовна тематика - "I Want To Love You", с което несъмнено Snoop Dogg (a.k.a. Snoop Lion) иска да ни покаже, че е тук заради любовта на хората! Е, в изпълнения вариант не се пее точно "love you", но смисълът е приблизително същият. За да затвърди убежденията ни, именитият гост не пропуска възможността да ни "полюлее" по вълните на музиката с няколко парчета от новия си албум "Reincarnated"  - "La La La", "Rebel Way" и убийственото "Lighters Up". Накратко - показа ни кой е кралят (за справка - "Here Comes Тhe King": http://www.youtube.com/watch?v=q6qHaBD89ZM).

Никакъв човек с фамилия Марли обаче не взе участие в концерта...

На изпроводяк Snoop просто добави, че любовта му го връща отново в София. "Peace and Love for all of you!", пожела ни той от сцената. Е, пожелавам ви го за финал и аз, приятели.

Отивам да видя какви ще ги сдроби KRS-One, концертът му е в съседство...

Снимки на Соня Георгиева - в секцията "Галерия".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички