Триандафилос пее в памет на Василис Карас в зала 1 на НДК


Триандафилос пее в памет на Василис Карас в зала 1 на НДК

1111

Един от най-популярните гръцки изпълнители - Триандафилос, пристига в София по покана на Fest Team за концерт в зала 1 на НДК на 6 март.

Придружен от своя бенд, той ще изпълни на живо най-популярните си песни, пренасяйки гръцката атмосфера в българската столица с летни шлагери, сред които "Se Perno Gia Na Sou Po" - позната у нас като големия хит "По, по, по", и "Spao Ta Rologia". Събитието е в памет на любимата гръцка звезда, която почина в края на миналата година – Василис Карас, а участие в него ще вземат музиканти, които са били на една сцена с легендарния изпълнител.

Триандафилос Хадзиниколау е родом от Родос, където едва на 8-годишна възраст започва да взема уроци по пиано, което е основната причина години по-късно да избере музиката пред футболната кариера. На 19  заминава за Атина, насърчаван от композитора и текстописец Тодорис Макридис и още на следващата година издава първия си самостоятелен албум "Vlepo Kati Onira".

След първата си златна плоча, Триандафилос се цели още по-високо и вторият му албум успява да изпъкне и донесе платинен статут за много кратко време. Първите години на новото хилядолетие носят на музиканта хит след хит, а той продължава да се радва на успехи и до днес. През 2008 г. излиза "Sto Diko Mou Stathmo" последван от "Adrenalini" (2020) и "Se Perno Gia Na Sou Po". През 2023 година записва хитовите дуетни парчета "Argouses" и "Boom Boom".

В допълнение към личната си дискография, Триандафилос е съставил повечето от песните от първите два албума на Наташа Теодориду, също оценени с платина. Пял е на една сцена и с други известни изпълнители, между които Василис Карас, Левтерис Пандазис, Кети Гарби, Ламбис Ливиератос, Дионисис Схинас, Ирини Меркури и Андонис Вардис.

Четири от десетте албума на Триандафилос са платинени или златни. Въпреки това, изпълнителят дава възможност на своите фенове да го опознаят като човек в друга светлина, когато през 2021 г. се включва в риалити предаването "Сървайвър" и става още по-популярен. В момента Триандафилос работи над парче, на което той самият е композитор и няма търпение да го представи пред своята публика и в София на 6 март.

"Ще продължавам да радвам почитателите си в България с все по-добри и запомнящи се песни и концерти", споделя гръцкият изпълнител специално за своите фенове у нас.

Гостите и жителите на София имат възможността да се потопят в магията на Триандафилос на 6 март. 

Билети - в мрежата на ticketstation.bg на цени от 44 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички