Тръгна конкурсът за българска песен на Евровизия 2009


Тръгна конкурсът за българска песен на Евровизия 2009

5677

Стартира кампанията кампанията по набирането на нови изпълнения за конкурса “Българската песен в Евровизия 2009”, съобщиха от БНТ.

Девет ще имат шанса да стигнат директно до полуфинал, без да бъдат журирани. Те ще бъдат определени от зрителите чрез гласуване с есемеси в създаденото за целта предаване - „Бъди звезда”. То ще е в ефир от началото на октомври.

Регламент за участие:

1. Песните-кандидатки трябва да бъдат български национален продукт.

2. Песните (текст и музика) не бива да бъдат комерсиално разпространявани или публично изпълнявани преди 1.10.2008.

3. Максимално допустимото времетраене на отделните песни е три минути. Всяка по-дълга песен ще бъде дисквалифицирана.

4. Всяко изпълнение следва да включва максимум 6 души изпълнители на сцена.

5. Всички изпълнители трябва да са навършили минимум 16 години към датата на полуфинала.

6. Всеки изпълнител на сцената може да се състезава само за една страна в конкурса.

7. Авторите и изпълнителите са свободни да изберат на какъв език да се пее в техните песни.

8. Изпълнителите ще пеят на живо на сцената, под съпровод на запис (синбек), който не съдържа никакви вокали или вокални имитации.

9. Всеки солиращ певец изпълнител има право да представи само една песен в конкурса.

10. Текстовете и/или изпълнителите на песните не бива да уронват по никакъв начин престижа на Конкурса, както и на телевизията, която го организира.

11. Одобрените за участие певци се задължават да изпълнят своите песни, във всичките етапи на състезанието, без право на коментар на другите песни и регламента, от сцената на конкурса.

12. Девет от песните-кандидатки ще бъдат допуснати до полуфинала от зрителите на БНТ, чрез гласуване с есемеси в специално създаденото за целта предаване по БНТ. Работното му заглавие е „Бъди звезда”.

13. Песните за предаването “Бъди звезда” ще се приемат в деловодството на БНТ до 19 септември 2008 включително.

14. Девет от песните-кандидатки ще бъдат класирани за полуфинала от селекционна комисия. Срокът за тяхното предаване е от 1 октомври 2008 до 19 декември 2008 . Всички не одобрени  песни от предаването “Бъди звезда” имат право директно също да участват в този етап от състезанието.

15. На полуфинала - спектакъл, излъчван на живо от зала 3 на НДК в столицата, жури - различно от селекционната комисия, ще отсее 9 от 18-те селектирани дотук песни.

16. БНТ продуцира три песни, които се представят информативно на полуфинала и влизат в конкуренция със селектираните в него девет направо на финала.

17. Във времето между полуфинала и финала - в продължение на 4 седмици, избраните от журито 9 песни, заедно с продуцираните от БНТ три, ще бъдат представени в концертния им вариант по подобаващи начин и периодичност в програмата на БНТ.

18. Финалът на конкурса се състои в зала 1 на НДК и се предава на живо по БНТ. От 12-е песни финалистки зрителите на БНТ определят с есемеси и телефонни обаждания песента победителка.

19. В качеството си на продуцент на конкурса за избор на българската песен в "Евровизия", БНТ си запазва правото на контрол, корекции и окончателно становище по аудио-визуалния облик за представянето на песента победителка във финала на конкурса в Москва 2009.

20. Всяка песен-кандидатка трябва да бъде предоставена в готов вид за конкурса в два професионално записани варианта – пълен плейбек и синбек, направени на CD носител. Технически некачествените предложения ще бъдат отхвърлени.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички