Турнето "Концерти с кауза“ започва в началото на март


Турнето "Концерти с кауза“ започва в началото на март

1378

Легендарната рок група Спринт, дуетът Кауза (Галя Георгиева и Атанас Лазаров), група Хоризонт, Краси Недялков и още поп и рок изпълнители обединяват творчеството си в "Концерти с кауза".

Името на турнето е избрано специално, тъй  като подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Това са информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов "Да сверим биологичния си часовник навреме" и националната кампания "За повече българска музика в национален ефир", която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на родна музика в националните ни медии, и набира все повече привърженици.

Обиколката "Концерти с кауза" започва в началото на март и ще премине през Кюстендил, Стрелча, Панагюрище, Петрич, Радомир, Пампорово и Враца. Тя ще продължи и през лятото и есента в още градове на страната, обединявайки изкуството и социалните послания в помощ на общественозначимите каузи.

Рок ветераните Спринт ще зарадват своите почитатели с най-новата си програма и популярни хитове. Водещи на концертите са Галя Георгиева и PR-ът Атанас Лазаров (на снимката). Както MySound.bg вече писа, те смело стъпиха на музикалната сцена с песните "Спри за малко", "Огън и лед" и "Единствен шанс". С изпълнението на "Прекрасна вечер" те пожелават на публиката незабравима вечер.

В подкрепа на концертите с кауза, във всеки град от турнето ще се включват и изявени местни групи и изпълнители, които прегърнаха каузите и с радост приеха да бъдат част от посланиците.

По време на обиколката ще бъдат раздавани листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените, а част от средствата ще бъдат предоставени за инвитро процедура на семейство, на което мисията да станат родители е кауза.

Концертите се провеждат с подкрепата на Министерството на културата по проектите "Спринт 2023"и "Концерти с кауза 2023".

Организатори на събитията са студио "Спринт Проджект", агенция "Сребърен ключ", а партньори - фондация "Искам бебе", агенцията за публични комуникации "ПроФайл" и сдружение "Жени с кауза".

Мотото на участниците в турнето е: "Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър"!

Видео:  

https://youtu.be/5pLzWAKXEgw?si=oPmSupegjvwCfF7i

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички