В поредния епизод на "Плешивото куче": какво ново около Океан Ельзи, ЧРД на Янош Броди и в очакване на Stoned Jesus


В поредния епизод на "Плешивото куче": какво ново около Океан Ельзи, ЧРД на Янош Броди и в очакване на Stoned Jesus

1218

Пътешествието на Плешивото куче продължава с поредния епизод на меломанското предаване в ефира на програма "Христо Ботев" по БНР тази събота, 6 април.

Една от най-обичаните и опитни украински рок групи Океан Ельзи на снимката (на нов глас). Момчетата на Святослав Вакарчук вече са артисти на Warner Music Central Europe, обявиха поредица от солови благотворителни концерти за тeхния Help For Ukraine Tour, а занапред ще пеят и на английски. "Да споделим нашата музика със света на език, който всеки може да разбере". За да отбележи това съобщение, бандата сподели новия си сингъл "Voices Are Rising" и вестта, че се готви да издаде първия си изцяло англоезичен албум.

• ЧРД, Янош Броди. Знаменитият сингър-сонграйтър, китарист, певец и сценарист, горд носител на престижните унгарски отличия "Ференц Лист" и "Кошут", на 78. Пътят му през групите Илеш, Фонограм и авторството на десетки песни за Жужа Конц и многобройни теми за театрални постановки и седмото изкуство, до кулминацията в рок шедьоврите (спектакъла и филма) "Крал Ищван" ("Istvan, a kiraly").Този драматичен сюжет, нелишен от трагични моменти и възторжен ужас, би могъл да се превърне в пищна суперпродукция - тук е любопитен и показателен паралелът например с българския "Борис Първи". Но създателите на "Крал Ищван" решават да се обърнат към поколението, израсло с песните на Битълс и Ролинг Стоунс, на Илеш и Омега, на език, който му е познат и близък.

Украинското трио Stoned Jesus отново ще гостува в София. Една от най-популярните формации на съвременната стоунър и прогресив рок сцена ще започне своето източноевропейско турне от клуб Mixtape 5 на 11 април.  Какво да очакваме от хората на Игор Сидоренко и всичко за новия им албум "Father Light".

• Атмосферичен метъл от Сибир: последните подвизи на Грима и Ултар.

"Плешивото куче" с автор и водещ Ивайло Кицов се излъчва по програма "Христо Ботев" по БНР всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.  

Снимка: Уикипедия

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички