Виж кой спечели дебютния албум на Криста "У дома"


Виж кой спечели дебютния албум на Криста "У дома"

1225

Поредното от специалните коледно-новогодишни издания за същински меломани на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши при повишен интерес.

Предложението и този път беше от нашите приятели в "Монте Мюзик", в чийто пребогат каталог се появи дебютният албум на Криста "У дома". Двама от вас получиха уникалния шанс да се сдобият с луксозния диск. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Как се нарича пилотният сингъл от "У дома"?

Вярното е: "Будни".

Честито на Патриция Узунова и Огнян Хаджиилиев.

След дълъг и наситен с успехи творчески път, ар-ен-би и соул певицата Кръстина Кокорска, по-известна само като Криста, най-накрая реши да пусне дългосвирещия си самостоятелен авторски албум с много гости и изненади.

Наречен с топлото заглавие "У дома", той беше представен с концерт-промоция в Sofia Live Club. Със завладяващия си глас и безупречните аранжименти на музикалния продуцент Борислав Бояджиев Борче, вокалистката понесе публиката на емоционално пътешествие. С "Будни", "Не спирай" разтанцува, с "Без видими щети" (дует с Бобо) и "Нависоко" (дует с Рейчъл Роу) отправи послания да се вгледаме в себе си, с "Двама с теб" и "Все за теб си мисля" почете любовта. Кулминацията на вечерта дойде със "Завръщане" и "У дома", с които Криста докосна душите на всеки присъстващ чрез умелото преплитане на соул и автентичен български фолклор. Финалът бе отбелязан както всеки добър ар-ен-би концерт - с взривяващия госпъл "S.O.S", в дует със сестра си Елена Кокорска.

"Будни" е свеж микс от игриви вокали, диско груув и закачлив текст. Видеото (кадър на снимката) е режисирано от Павлин Иванов-Bashmotion, а за хореографията в него се грижи Радостина Точева. Идеята за песента идва от вокална бележка, запазена в телефона на Криста. За създаването на финалната версия помагат Борислав Бояджиев-Борче (съавтор на музиката, автор на аранжимент и микс) и Бобо (съавтор на музиката и автор на текст). "Будни" звучи актуално и свежо, като носи полъха на любимите ар-ен-би денс парчета от началото на 90-те години. Проектът е осъществен със съдействието на националния фонд "Култура" и културния фонд на "Мюзикаутор".

"У дома е храм, в който мислите са чисти, а думите искрени. У дома срещите винаги са вълнуващи и емоционални. У дома има много музика и топлина, които с щастие ще споделя", казва изпълнителката. Тя има много издадени сингли през кариерата си, но извървява дълъг път, докато стигне до квинтесенцията на артистичната си същност за естествен завършек в един наистина съдържателен албум.

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички