Били Браг дарява китари на британски затворници


Били Браг дарява китари на британски затворници

4890

Английският пънк рок изпълнител Били Браг създаде независимата организация "Jail Guitar Doors", с помощта на която ще осигури музикални инструменти за британските затворници.

Името на проекта е взето от песен на Клаш от 1978 и е част от идеята на Браг да отдаде по свой начин почтитта си към групата, с която е израснал.

Музикантът е убеден в трансформиращата сила на музиката и от името на "Jail Guitar Doors" ще подари на избрани арестанти инструменти, с които да забавляват себе си и съкилийниците си.

Фирмата "Епифон" дари няколко акустични и 11 специални електрически китари за каузата. Те са направени по поръчка и имат изписани лозунги като "Стръмър" (от името на вокалиста на Клаш), "Clash City Rockers" и "Jail Guitar Doors".

Били Браг и Мик Джоунс от Клаш се съюзиха наскоро, за да доставят шест китари, барабани и перкусии в затвор в северен Лондон. Това оборудване бе закупено с пари от дарителски фонд на музикантите от Дъ Енеми, които спечелиха тазгодишната награда на "Ню Мюзикъл Експрес" за най-добра нова банда.

На същата церемония Били Браг изпълни едно парче с Кейт Наш.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички