Чад Смит от Ред Хот Чили Пепърс в нова супергрупа със Сами Хагар


Чад Смит от Ред Хот Чили Пепърс в нова супергрупа със Сами Хагар

5804

Барабанистът на Ред Хот Чили Пепърс (Red Hot Chili Peppers) Чад Смит (Chad Smith) се е присъединил към нова супергрупа, която ще бъде предвождана от бившия фронтмен на Ван Хален (Van Halen) Сами Хагар (Sammy Hagar).

Съставът ще се казва Чикънфуут (Chickenfoot) и в неговите редици ще се включат още екс басистът на Ван Хален Майкъл Антъни и китарния виртуоз Джо Сатриани.

Те ще влязат в студио, за да запишат дебютния си албум в началото на това лято.

"Написали сме осем-девет песни... Когато хората чуят определена мелодия, те се сещат веднага, че е на Лед Цепелин. Нашата музика е точно толкова добра. Знам, че е доста гръмко изявление, но ние наистина можем да сме конкуренти на Цепелин!", разказва за проекта самия Хагар.

Той бе вокалист на Ван Хален от 1986 до 1996 и отново през 2004, но напусна и двата пъти заради вражда с китариста Еди Ван Хален.

Чад Смит пък е свирил с уникалния Глен Хюс, както и в свои странични джаз проекти, които е съчетаваше с основното си задължение на ударник в Ред Хот Чили Пепърс.  Най-вероятно повече няма да му се налага да се разкъсва между тези няколко участия, защото преди месец колегите му от Ред Хот си дадоха почивка за неопределено време.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички