Гришата (екс-Портокал, Матакка) готов със солов албум


Гришата (екс-Портокал, Матакка) готов със солов албум

9603

Гришата Георгиев, известен от проектите Портокал и Матакка, е готов със солов албум.

Дебютът, в който ще участват членове от предишните му банди, ще е се появи официално на музикалния пазар в края на годината.

"Повечето от партитиите на инструментите са мое дело - барабани, програминг, китари", казва музикантът, обяснявайки, че като цяло саундът на парчетата е рок, "ама с много влияния".

"В последните две години - в процеса на работата или на забавлението, се понатрупаха доста идеи. Реших, че са се събрали достатъчно, за да затворя цикъла им, като ги запиша и събера в цял албум", допълва Гришата.

Той нашумя от участието си в бандата Портокал, чиито членове се преляха в Матакка - едни от най-обещаващите лица на модерния тежък род, наред с Фийлд (Fyeld) и Кълн, които формираха алтернативния облик на стила между 2001 и 2004.

Бандата събра сериозна фен агитка в състав: Гриша Георгиев (Матак) - вокал, Константин Райдовски (Райдо) – китара, Светлозар Велинов – ударни, Гепи от Стейн и Емил Дончев, тогава в Дефект.

Сред пробивните им парчета от диска "Портокал" (2003) бяха "Кадифено канапе", "Респект", "Стрес", "Кой", "Прилеп", "Сън след мрачен ден" и експериментът с хип-хопа - "Коцкар", чийто почти буквален прочит на "I Just Wanna Love You" (Джей-Зи и Дъ Нептюнс) разбуни духовете навремето.

Гришата успешно гостува в дебюта на Фийлд през 2003.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички