Кийт Емерсън и Рик Уейкмън на есенния салон на изкуствата!


Кийт Емерсън и Рик Уейкмън на есенния салон на изкуствата!

5960

Кийт Емерсън (Keith Emerson) от Емерсън Лейк и Палмър (Emerson Lake & Palmer) и Рик Уейкмън (Rick Wakeman) от Йес (Yes) ще пристигнат тази есен в Пловдив!

Организаторите на поредното издание на есенния салон на изкуствата, "София Мюзик Ентърпрайсис", съобщиха подробностите около тазгодишната концерта програма.

Легендарният кийбордист на Йес, Рик Уейкмън, ще направи съвместна програма с оркестъра и хора на Оперно Филхармонично Дружество, Пловдив на 1 септември в Концертна зала в града под тепетата.

Пианистът Кийт Емерсън пък ще пристигне със своя солов проект Кийт Емерсън Бенд и ще се изяви на 7 септември в Античния театър.

Билетите за концерта на Уейкмън ще струват 50 лева, а тези за изпълнението на групата на Емерсън - от 20 до 40 лева.


Рик Уейкмън е именитият кийбордист на легендарните прогресив рок икони Йес. Стартирал кариерата си като виртуозен класически пианист, Уейкмън е един от пионерите в сферата на електронните кийборди. Той е един от първите музиканти в света, които съчетават в своята музика рок саунд в съпровод на симфоничен оркестър и хор. Оригиналните композиции и тяхното феноменално изпълнение превръщат концертите на Уейкмън и рок групата му в истинска сензация.

Кийт Емерсън е считан за една от легендарните фигури на процъфтяващата през 60-те и 70-те години британска рок сцена. Един от най-изтъкнатите лидери на прогресив рок движението, Кийт съчетава рокендрола с различни музикални стилове, сред които джаз и етно.
Кийт Емерсън е познат в музикалните среди най-вече от участието си в звездния тандем Емерън, Лейк и Палмър, но наред с това, той прави забележителна солова кариера, с която се доказва като един от най-великите и технични кийбордисти в световната рок история.

Кийт Емерсън ще пристигне в България с настоящата си група, чиито членове са китаристът Марк Бонила, работил със Стив Вай, Глен Хюс, Франк Запа; басистът Фил Уилямс, партнирал на звезди като Тони Хадли, Ким Уайлд, Рик Уейкмън и барабанистът Пит Райли, работил със световно известните Моторхед, Рипаблика, Морнигтън Локър и Джо Хъбърд.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички