Кис тръгнаха към България!


Кис тръгнаха към България!

5345

"Искахте най-доброто, получавате най-доброто" - с това прочуто обръщение към феновете си Кис стартираха своето европейско турне "KISS Alive/35 Tour".

Първи ги чуха почитателите в Оберхайзен, Германия, снощи.

Неповторимото рок-ен-рол шоу на американците ще премине през 19 държави. В афиша им са места, на които бандата никога досега не е била- Москва, Санкт Петербург, Верона, Атина и, разбира се, София!

Българският концерт е на 16 май на столичния стадион "Академик".

Това турне е първото появяване на групата на европейска сцена след тяхното последно "Psycho Circus Турне" от 1999.

Концертът в Стокхолм, Швеция, ще се състои на вече разпродаден стадион – 32 000 билета за там хвръкнаха буквално за 20 минути. А датите в Хелзинки, Финландия, и Осло, Норвегия, се разпродадоха дори за още по-кратко време, след като влязоха в продажба!

Кис е сред първите банди, скочили за шоу по стадионите още през 70-те на миналия век със шеметни сценични костюми, ботуши на платформа и грим.

Групата е следвана от своите фенове, обединени в "Армията на Кис".

Тази година рокаджиите празнуват 35 години сцената.

Основният творчески тандем - Джин Симънс и Пол Стенли, пристига в България с дългогодишния китарист Томи Тейър и барабаниста Ерик Сингър.

"Мога да ви кажа, че със сигурност сега ще добавим много към легендата, с която винаги съм се гордял, че живея. Оставаме верни на Кис с душите си и това завръщане определено ще го докаже идното лято!”, казва Пол Стенли.

“След 35 години сме толкова горди, затова всеки път започваме с "You wanted the best, you got the best - the hottest band in the world! И сега хвърляме ръкавицата. Нека тези фенове, които са верни на сърцата си, да я поемат! Няма да взимаме заложници”, допълва го Джин Симънс.

С продажби от над 85 милиона копия от албумите, Кис са се превърнали в рок-ен-рол саундтрак за няколко поколения. В чест на тяхната 35-годишнина бандата планира да свири на турнето своя албум "KISS Alive" почти целия, ще има и изненади за феновете.

Кис идват от шоу във Верона, Италия (13 май), а след края му се отправят към Атина, Гърция (18 май).

Синдър Роуд ще подгряват за митичните американци.

Преди тях от българска страна ще се изявят Конкурент.

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички