Кръстиха нов вид гущер на монументалния Брус Дикинсън


Кръстиха нов вид гущер на монументалния Брус Дикинсън

1109

Непознат вид гущер, открит в резерват в Перуанската джунгла, беше наречен на Брус Дикинсън, знаков фронтмен на Iron Maiden.

Както MySound.bg вече съобщи, очакваме Сирената в подкрепа на соловия му албум "The Mandrake Project" в София през лятото

Екземплярът Enyalioides dickinsoni, както е научното име на влечугото, е открит едновременно с друг нов вид - Enyalioides cyanocephalus, в тропическите гори на Кордилера де Колан, амазонски район в Североизточно Перу. "Видът е кръстен на Пол Брус Дикинсън, вокалист на легендарната хеви метъл група Iron Maiden", информират от Националната служба по естествените защитени зони, без да уточняват дали сред учените, които стоят зад откритието, има фенове на метъл музиката или  конкретно на величията Iron Maiden.

Enyalioides dickinsoni може да бъде разпознат по оранжевата глава, зеленото тяло и късите крака. Двата вида са открити по време на експедиция на американски експерти, съвместно със специалисти от Института по херпетология в Перу и Музея по зоология към Католическия университет в Еквадор

Националният резерват Кордилера де Колан в региона Амасонас обхваща площ от 39 215 хектара и е дом на 470 вида птици и около 70 вида бозайници.

Снимка: latinamericanpost.com

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички