Отиде си фронтменът на ска законодателите Тhe Specials Тери Хол


Отиде си фронтменът на ска законодателите Тhe Specials Тери Хол

1640

Терънс Едуард Хол, фронтмен на знаменитата британската ска група Тhe Specials, почина на 63-годишна възраст, известиха членовете на бандата, без обаче да уточняват причината за смъртта на своя колега и приятел.

От съобщението им в социалните платформи става ясно, че той е прекарал кратко боледуване и сега всички са в шок от случилото се. "С голяма тъга съобщаваме за кончината след кратко боледуване на Тери, наш страхотен приятел, брат и един от най-брилянтните певци, автори на музика и текстове, която тази страна е дала. Тери беше прекрасен съпруг и баща, една от най-милите, забавни и оригинални души. Той слизаше от сцената след концертите с три думи –  "любов, любов, любов", пишат те в "Туитър".

Хол придоби популярност през 70-те години на миналия век като ярък представител на социално ангажираното течение "2 Tone" с антирасистки възгледи, критикуващо икономическата рецесия, обществения разпад и разделение.

Роденият в Ковънтри през 1959 година музикант започва своята кариера в местната група Squad, след което продължава в Coventry Automatics, които през 1979 г. променят името си на Тhe Specials.

Предвождани от основния композитор и кийбордист Джери Дамърс, колоритните музиканти се превърнаха в главена движеща сила на британското движение Two-Tone, заедно с формациите The Selectеr и Madness. The Specials постигат успех в английските класации със седем последователни сингъла в Топ 10, сред които "Ghost Town" и "Too Much Too Young".

Тери остава в музикалната история и като член на проектите Fun Boy Three и The Colourdield.

Снимка: Фейсбук

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички