Почина музикалният журналист Валентин Найденов


Почина музикалният журналист Валентин Найденов

3927

Музикалният журналист Валентин Найденов е починал в дома си на 63-годишна възраст, извести радио "Тангра Мега Рок".

През последните години Вал Найденов, както го наричаха приятелите му, водеше битка с диабета и изпитваше финансови затруднения, припомни за MySound.bg Николай Томов  от група Дисонанс, с когото бяха близки. "Чухме се в навечерието на Джулая, после уж щяхме да ходим заедно да гледаме Джон Маклафлин, но, уви, не дойде на срещата", разказа китаристът, правейки паралел между кончината на Вальо и Ивайло Крайчовски. "И двамата горди, и двамата депресирани, без средства..." По думите на Мария Козовска, приятелка на Найденов, напоследък той нито пиел, нито пушил, но последните дни кашлял тежко - със съмнения за Ковид.

Вальо Найденов абсолютно изпълваше думата "меломан". Такива, каквито отдавна вече не се раждат. Винаги на първия ред на концерта. Свръхчувствителен. Ерудит с буден и критичен ум, хайфист и встрастен колекционер, върл противник на т.н "сингъл култура", той живееше със, от и заради Музиката.  Професионалист, който печелеше доверие с факти, познание и умението да води спор. 

Рокаджиите познават неговия глас от "Тангра Мега Рок", "Дарик радио", програма "Христо Ботев" на БНР и "Оффроуд Радио", където с Румен Янев и Емил Братанов водиха свои емблематични предавания до 2011 г. Сред редакторите и репортерите на сп. "РИТЪМ", на чиито страници редовно пишеше, Вальо стана популярен и като "Гутен Морген", както витиевато започваха някои негови извинения за забавен текст. Или пък просто за усмивка.

Колоритният почерк на Валентин Найденов остана в не един или два репортажа за MySound.bg.

Не лека нощ, а Гутен Морген, Вал!

Небесният оркестър също има нужда от концертни ревюта и музикална критика! 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички