Ред Хот Чили Пепърс се разпадат?


Ред Хот Чили Пепърс се разпадат?

6542

Членовете на Ред Хот Чили Пепърс си дават творческа почивка един от друг за година.

Това съобщи самият фронтмен - Антъни Кийдис, за сп. "Ролинг Стоун".

Според него работата по последния им диск - двойния "Stadium Arcadium" (2006), както и неговата световна презентация на живо, здраво ги е изцедила.

"Stadium Arcadium" е посветен на новооткритата любов. Всеки един от членовете на групата я е срещнал наскоро. Флий се радваше на седеммесечна тогава дъщеричка от приятелката си Франки Райдър. Чад Смит - на едногодишен син от втората си съпруга Нанси, Джон Фрушианте бе влюбен в новото си гадже Емили Кокал, певица, която участва с беквокали в парчето "Desecration Smile", дори Антъни и 19-годишната манекенка Джесика Стам говореха сериозно дали да става татко.

По-миналата година на музикалния пазар се появи още един албум на Ред Хот - "Funk Brothers In Arms", съдържащ концертен материал от бомбения им гиг на феста "Лолапалууза" (1992).

Сега Антъни Кийдис и Ко си дават почивка и не възнамеряват да се занимават с нищо, свързано с групата.

Слуховете, че Чушките се разтурят плъзнаха още в края на 2003. Тогава китаристът Джон Фрушианте, впоследствие основен композитор в "Stadium Arcaduim", обяви, че му е отесняло в бандата и ще издава през месец по един индивидуален албум. Обеща и го направи: през 2004 той извади цели 5 солови проекта - "Shadows Collide With People","The Will To Death", "Inside Of Emotions", "A Sphere In The Heart Of Silence" и "Curtains", а през 2007 изви струна в "Ataxia II", взе участие в саунда на Марс Волта и Пери Фарел. В момента записва следващ диск.

"Към днешна дата си отглеждам здравословен страх към хероина и кокаина”, признава той.

Антъни Кийдис вече се е посветил на отглеждането на 7-месечния си син, а също и на "New American Music Festival", който ще се състои в Питсбърг на 8 и 9 август. Ракънтърс и Боб Дилън са сигурни участници в него засега.

Ред Хот Чили Пепърс никога не сме говорили за маркетинг. Просто правим музика. Не знам защо е така. Може би просто след като си на сцената известно време, името ти само се превръща в марка и всеки иска да чуе музиката ти", допълва вокалистът.

Чад Смит, записан в книгата за рекордите на Гинес като дръмъра, свирил на най-голям комплект барабани – цели 308 парчета, е изкушен от джаза, чакат го изяви в Япония.

Басистът Майкъл "Флий" Балзари твърди, че в момента се чувства по-щастлив от всякога. Доскоро изгубен между харизмата на Антъни Кийдис и таланта на Джон Фрушианте, той най-после е приел титлата “един от най-талантливите съвременни басисти”. Свири редовно в библиотеката си, заедно със запис на Чарли Паркър. Да направи солов джаз албум продължава да бъде една от мечтите му.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички