Ройъл Хънт ще имат концерт у нас


Ройъл Хънт ще имат концерт у нас

4252

Ройъл Хънт събират българските си фенове в София на 11 май.

Шоуто на датските рокаджии е в парти център "4 км" в столицата, съобщиха неговите организатори - "Рива Саунд", музикалната компания, представяща албумите им у нас.

Съпорт на хедлайнърите е бандата Фернандо Гарсиа'с Годива. Начело на германците е бившият певец на Виктъри.

Събитието е в рамките на световното турне на Хънт – “Paradox – Collision Course 2008” по повод техния нов, девети студиен проект. На фронта е Марк Боулс. Гласът му е известен преди всичко от албумите на Ингви Малмстийн.

Ройъл Хънт са сред известните имена в прог-рока.

Групата е създадена през 1991 в Дания от Андре Андерсен, певеца Хенрик Брокман, басиста Стийн Моргенщайн и барабаниста Кенет Олсон.

Първият албум “Land Of Broken Hearts” (1994) е в традициите на хард рока, но с влияние на класическата музика. Следващият - “Clown In The Mirror” (1995), отива към прогресив рока.

Нова ера за групата настъпва през 1995, когато Брокман е заменен с американския певец Ди Си Купър. Макар че Андерсен продължава да е основен композитор, Купър внася по-различен, по-мек саунд. “Moving Target“ (1996) звучи повече като концептуален албум, а не като колекция от песни.

Музиката на Ройъл Хънт става все по-зряла и оригинална. През 1997 съставът е привлечен от американската компания “Magna Carta”, специализирана в издаване на артисти с прогресив и неокласик рок ориентация.

Джон Уест идва в групата през 2001 и е неин вокалист до края на 2006 г.

През годините Андерсен развива композиторския си талант и умението да обединява хеви метъл с класика до такава степен, че двете форми стават почти неразделни в музиката им. Благодарение на този синтез, съчетан със силни композиции в хитри аранжименти, бандата получава многобройни оферти.

Музиката й звучи във филми, ТВ сериали и реклами.

Продажбата на билети стартира от 14 април в мрежата на Eventim.bg, като цената до края на месеца е 25 лв., а след това - 30 лв.

Металиадата започва в 19:30 часа.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички