Рок и хеви метъл отличниците 2012 според LoudWire


Рок и хеви метъл отличниците 2012 според LoudWire

4508

Американското музикално онлайн издание "Лаудуайър" (LoudWire) определи най-добрите рок и хеви метъл изпълнители за 2012.

В две от основните категории призьорите бяха от едни и същи. Слаш (Slash) беше определен за най-добрия китарист за 2012. Виртуозът на китарата, чиито концерт в София наближава със страшна сила, победи в конкуренцията на Ким Тейл (Kim Thayil) от Саундгардън (Soundgarden) и Джим Рот (James "Jim“ Root) от Слипнот (Slipknot).


Фронтменът на Alter Bridge - Майлс Кенеди (Myles Kennedy), който се изявява като певец в последния проект на Слаш и когото очакваме и в София, беше обявен за вокалист на годината, побеждавайки Кори Тейлър (Corey Taylor) от Слипнот и звездата на Саундгардън - Крис Корнeл (Chris Cornell).


Ники Сикс (Nikki Sixx) от Мотли Крю (Motley Crue) е най-добрият басист на годината, а Вини Пол (Vinnie Paul) от Пантера (Pantera) получи наградата за най-добър барабанист.


Мерлин Менсън (Marilyn Manson) спечели приз за рок видео на годината заради песента "(No Reflection"), групата Три Дейс Грейс (Three Days Grace`s) беше отличена за рок песен на годината за "Chalk Outline".

Китаристът на Блек Сабат (Black Sabbath) Тони Айоми (Tony Iommi) (на снимката) беше обявен за рок титан на годината.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички