Рок сензацията Stoned Jesus дава начало на турнето си от България


Рок сензацията Stoned Jesus дава начало на турнето си от България

825

"Едни от най-хубавите ни и вълнуващи концерти са тези в София", сподели с огромна усмивка Игор Сидоренко след последния концерт на Stoned Jesus у нас. 

Затова и нямаше как да не включи България в турнето за 15-ата годишнина на своята банда. Само 4 балкански дати са предвидени за тази обиколка и първият концерт от тях ще бъде в клуб Mixtape 5 от 20.00 ч. на 11 април, известиха организаторите Rawk’n’Roll.

Stoned Jesus е създадена от китариста и певец Игор Сидоренко в Киев през 2009 година. Бързо набират популярност на местната сцена. Още вторият им албум обаче - "Seven Thunders Roar", ги превърна в сензация в ъндърграунд рок средите, а 13-минутният епос "I’m Тhe Mountain" буквално превърта YouTube и до момента има над 15 милиона гледания. Миналогодишният им албум "Father Light" постави Stoned Jesus в списъка на няколко значими годишни класации за стоунър, дуум и прогресив рок.

За тези 15 години, откакто са заедно, Stoned Jesus се превърна в една от най-успешните и международно известни украински групи. Концертите им са над 500. Делили са сцена с гигантите Deep Purple, Mastodon и Gojira. С 5 албума, 2 ЕР-та, редица европейски и южноамерикански турнета, сега Stoned Jesus се отправят на обиколка, за да отпразнуват пътя си по най-добрия начин – с експлозивно и винаги емоционално шоу. 

Специален гост от българска страна ще бъде риф валякът Mayak. Бандата действа от няколко години, като в последните три редовно тресе софийските клубове с шумен фъз рок. В Mayak влизат бившият китарист и двигател на култовите Center Теодор Недев (китара), както и Данаил Цветанов (китара), Данчо Деницов (барабани) и Симеон Баятов (бас).

Билети - в мрежата на bilet.bg, в деня на концерта и на входа цената им ще бъде 40 лева.

https://bilet.bg/bg/events/stoned-jesus-live-in-sofia-4670-4670

Следете събитието във Фейсбук и страницата на Rawk’n’Roll: https://www.facebook.com/events/922967355476645
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички