Серж Танкян за домашна употреба


Серж Танкян за домашна употреба

5382

Серж Танкян (Serj Tankian) обяви излизането на новия си солов албум - "Imperfect Harmonies".

Това се случи буквално часове след като арменецът се изяви на третото издание на фестивала Spirit Of Burgas.

Рокаджията представи пред възторжената българска публика две пиеси от проекта - "Deserving?" и "Electron".
 
Дискът ще се появи с логото на Reprise Records на 21 септември. Втората самостоятелна творба на фронтмена на Систъм Ъф А Даун (System Of A Down) доразвива идеите на отлично приетия от критиката индивидуалев дебют "Elect The Dead". Както и за първия албум, изпълнителят отново сам продуцира "Imperfect Harmonies" в музикалното студио в дома си в Лос Анджелис.

Певецът - композитор и политически активист, отложи първоначалната дата за разпространение на продукцията с цел за обложката му да не бъде използвана дървесина, както сe случи при "Elect The Dead".
 
„Докато "Elect The Dead" беше в основата си рок албум с прогресивни мелодични елементи, "Imperfect Harmonies" може да бъде определен също като рок, защото е силен и енергичен, но инструменталните партии са различни. Въпреки че отново присъстват барабаните, басът и китарите, движещите аспекти са електронни и оркестрови. Проектът до голяма степен уникален в своята звукова палитра. В основата си това е музика, която е трябвало да узрее, за да се превърне в готова сензация, която вече може да достигне и до хората”, въвежда в творческата лаборатория Серж.

"Imperfect Harmonies" е мощен и еклектичен албум, какъвто беше и неговият предшественик. "Определям музиката си като „електро-оркестрален-джаз рок”, защото притежава всеки един от тези аспекти, които изпъкват и в песните. Малка част от тях са по-опростени, но мнозинството се открояват с огромна звукова стена, която не може да се сравни с нищо, което съм чувал досега. Не е често срещано да се правят песни, които да са едновременно електронни и оркестрови, предвид факта, че едното е синтетично, а другото - органично. Аз обаче намерих начин да обединя голяма част от тези нюанси”, допълва музикантът.
 
"Imperfect Harmonies" е повлиян от опита на своя автор при създаването на "Elect The Dead Symphony" – симфоничната интерпретация на дебютния албум на Серж, записан в Нова Зеландия с акомпанимент на Оуклъндската филхармония през март 2009. Както самият той признава: "Създаването на този проект ми даде увереността и уменията да създам качествени произведения за оркестър. Това звучене се превърна в един от основните елементи, присъстващи в новия ми албум, заедно с електронните, джаз и инструменталните изпълнения на живо".
 
Корифеят стартира световното си турне в подкрепа на новия албум със серия от участия в европейски фестивали, включително изява на Pukkelpop в Белгия, както и на Leeds и Reading във Великобритания. Серж е придружаван от бекграунд групата The F.C.C., както и от редица други музиканти.

"Imperfect Harmonies" предстои да излезе на българския музикален пазар от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.


Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички