Щурците се разделили насила в края на 80-те


Щурците се разделили насила в края на 80-те

3699

Щурците се разделили насила в края на 80-те, твърди Петър Гюзелев.

"В края на 80-те групата декларира, че прекратява активната си дейност. Чувствахме се притиснати да го направим", твърди китаристът на Щурците в ново интервю.

"Празнувахме 20-годишнината си, а в България нищо не беше мръднало и отново започнаха опити за стагнация и забрана на концертите ни. Имахме нови албуми, а не ги пускаха по радиото. В света беше дошла ерата на видеоклиповете, а тук ни правеха демодирани телевизионни рекламки със стари песни. Нямахме никаква възможност за изява", оплака се Петър Гюзелев.

"Пък и ни беше дошло до гуша да гледаме от сцената как милиционерите бият младежи от публиката, защото се радват и не седят заковани на столовете. Бяхме като провокатори - все едно, че биеха нашите деца", признава китарният ас в интервю пред "Стандарт".

Петър Гюзелев е кандидат за общински съветник в листата на ГЕРБ от името на Българска християнска коалиция.

"Политиката е мръсна работа, никой не иска да сложи ръкавиците и ботушите, да хване лопатата и да рине боклука", казва той.

"Честните и свестни хора се отвратиха от нея и се оттеглиха. Това беше грешка, защото празното пространство веднага се запълни с други. Ако има отлив на една категория хора, влиза следващата. Трябва да има вярващи управници, които държат на християнските принципи и норми и са неподвластни на корупцията", заявява още китаристът на Щурците.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички