Теодор Койчинов ще солира в Бохемска рапсодия


Теодор Койчинов ще солира в Бохемска рапсодия

6086

Теодор Койчинов ще е главното действащо лице в "Бохемска рапсодия".

Спектакълът на живо оркестрирани партитури на легендарната рок банда Куин (Queen), ще бъде поставен на сцената на "Античния театър" в Пловдив на 9 юни от 21 ч.

Шоуто е по идея на диригента Петър Радевски и Пловдивската филхармония.

То е в почит на 33-годишнината на незабравимото едноименно парче, създадено през 1975. В репертоара са включени общо 20 песни, които ще бъдат изпълнени от Пловдивската филхармония под диригентсвото на маестро Петър Радевски, хор Иван Спасов, студийни рок музиканти и с участието на българското сопрано от Софийската опера - Елена Павлова, и победителят от „Стар Академи” – Марин Йончев.

Тенорът на Тео ще се изяви в десет от песните в спектакъла, сред които класиките „Don’t Stop Me Now”, „We Are The Champions”, „Radio Ga-Ga”, „Somebody To Love”, „Who Wants To Live Forever”, „We Will Rock You”, „Now I’m Here” и други.

“За мен е голяма чест да съм на такава сцена с толкова първокласни музиканти и голяма отговорност да изпълнявам парчета на едни от най-гениалните творци в рок музиката за всички времена. Аз съм страшен фен на Куин и мисля, че всички, които обичат рока, ще се забавляват много. Сигурен съм също, че и почитателите на класическата и симфонична музика ще останат доволни от начина, по който ще пресъздадем песни като "Bohemian Rhapsody"и още много от най-хитовите песни на легендарната банда”, разказа Тео по време на репетициите.

Билети за събитието: на касите на "Античен театър", Пловдив.

Българска Национална Телевизия ще излъчи концерта.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички