Тото се разпаднаха!


Тото се разпаднаха!

7545

След 30 години в лотарията на големия рок, Тото (Toto) заминаха в историята! В изявление на официалния си сайт Стив Лукатър обяви, че е напуснал групата, а тя прекратява съществуването си.

Китаристът съобщил това на останалите музиканти от бандата преди края на последното им турне, а причините за решението му са както различия за бизнес страната на нещата, така и постепенната подмяна на оригиналните членове на Тото, които дълги години са били душата на бандата.

"Вече не мога да изляза пред публика и да свиря с открито лице "Hold The Line". Бях на 19 когато я записахме, сега съм на 50", казва Лукатър.

Китаристът е разочарован и от президента на лейбъла си, който в период от 10 години нито е издавал албумите на Тото в САЩ, нито е освободил групата от договора им. Стив не иска да продължава по такъв начин, а да започне отново, разчитайки изцяло на собствени сили.

За своето над 30-годишно съществуване Тото са продали почти 30 милиона копия от своите албуми и са отбелязали първо място в световните класации с хита си "Africa".

Групата е знакова за арт рока. Калифорнийците имат над десет световни турнета, както участия по всички най-престижни фестивали. На 15 август 2000 Тото свириха и пред препълнената зала 1 на НДК в София.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички