УАСП сложиха края на Ловеч Парти Фест с гръм и трясък!


УАСП сложиха края на Ловеч Парти Фест с гръм и трясък!

7132

Е, доживяхме! И разказваме:

Втора рок вечер и край на "Ловеч Парти Фест" - по подобаващ начин, с УАСП и фойерверки като за празник!

В продължение на близо седмица организаторите на тазгодишната безплатна фиеста ни дадоха неповторимата възможност да гледаме хип хоп, диско, електро, рок и метъл величия.

Честта да закрият едно от най-големите музикални събития тази година бе предоставена на втора (след вчерашното взривоопасно шоу на Tуистед Систър) тежка американска банда - УАСП.

Не е тайна за мнозина, че фронтменът Блеки Лоулес е един от бащите на тежката музика отвъд океана и макар, че го виждаме тук за трети път, бе отново незабравимо преживяване.

Преди две години публиката беше разочарована от формата, в която видя вокалиста на сцената, но този път в Ловеч той бе по-енергичен, див и харизматичен от всякога!

И това шоу не мина без българско включване, обаче.

Соларис имаха невероятната възможност отново да подгреят за една от най-уважаваните и големи групи в света, но изпълненията им не успяха да грабнат препълнения централен площад.

Чухме парчета от всичките им периоди - все пак момчетата са активни музиканти от 1987 и имат достатъчно материал за самостоятелно участие.

По една или друга причина той бе непознат за насъбралите се фенове и голяма част от тях с досада дочакаха скриването на групата от сцената, 45 минути след появяването й на нея.

Паузата между Соларис и хедлайнърите тази вечер се оказа по-дълга от предвиденото и едни и същи рекламни съобщения гърмяха от колоните до втръсване...

И все пак успяхме за миг да забравим за досадата с първите акорди от емблематичната песен, която УАСП от години използват за интро на концертите си, а именно - "The End" на Дорс.

Пораздвижване из първите редове и начало на шумотевицата със зашеметяващо медли от класически парчета от 80-те.

Напоследък все по-често имаме възможността да развеем коси и да подскачаме като един на подобно професионално шоу - концерт на култова група от най-висока класа!

След букет от най-доброто старо и чудесното ново, което се очаква да стане златно, остана само лекото разочарование, че Ловеч не стана част от "The Crimson Idol Tour 2007-2008".

До броени дни Блеки и колегите му изпълняваха от-до най-обичания им и популярен албум наживо ("The Crimson Idol" (1992)), но във вечерта на 11 май успяхме да чуем само избрани моменти от него.

Но това, сигурна съм, не помрачи настроението на навалицата.

С пълно гърло всеки истински почитател отдаде дължимото на любимия си състав.

"Widowmaker" беше специалният поздрав на УАСП за българите - парче, което напоследък липсва от стандартния сет на бандата.
Последният им ударен запис "Dominator" (2007) също зазвуча прекрасно от голямата сцена в Ловеч и бе приет с радост.

Бисове за чудо и приказ и феерия от цветовете на специално подготвената заря поставиха края на "Ловеч Парти Фест" и на един от най-хубавите концерти правени някога на това място, а и в историята на шоутата от този ранг в България.

И докато шумът в ушите ни не е изчезнал напълно вече правим планове за следващото издание на фестивала, което по всичко личи - ще бъде по-грандиозно и голямо от тазгодишното.

Получихме каквото очаквахме, та и малко отгоре.

Сега има само един проблем - как да направим така, че следващата година да мине по-бързо!

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички