Виж кой спечели книгата "Джеймс Хетфийлд - вълкът от Metallica"


Виж кой спечели книгата "Джеймс Хетфийлд - вълкът от Metallica"

1046

Поредното издание любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението и този път беше от нашите приятели в издателство Addix, в чийто каталог се появи книгата на Марк Еглинтън "Джеймс Хетфийлд - вълкът от Metallica". Един от вас получи уникалния шанс да се сдобие с екземпляр от луксозното издание. Името на късметлията беше изтеглено на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Кой е първият инструмент на Джеймс Хетфийлд?

Вярното е: пиано

Честито на Генади Манчев

"Джеймс Хетфийлд - вълкът от Metallica" е поредното изкушаващо четиво в меломанския каталог на издателство Addix.

Книгата на Марк Еглинтън има за цел да утвърди мястото на Джеймс Хетфийлд в пантеона на великите рок музиканти. Дори ако не сте голям фен на Metallica, разказът ще ви бъде увлекателен от човешка гледна точка. Ще се потопите в света на Хетфийлд, който ще ви заинтригува.

Авторът е събрал обширен масив от уникални интервюта, проведени с преки свидетели на събитията и ключови фигури в живота на Хетфийлд. По този начин Еглинтън създаде първата изчерпателна биография на титаничния вокалист на MetallicaДжеймс Хетфийлд.

Прелюбопитното четиво - в чудесен превод на Антония Халачева, е от 265 страници. То може да бъде поръчано ТУК.

Благодарим на всички участници. "Спечели с MySound.bg" ще продължи.

Ето какво пише знаменитият Чък Били (Тестамент) в предговора към книгата:

"Не мога да си спомня точно годината, през която се запознах с момчетата от Metallica, но беше доста преди групата да стане известна и въобще да се превърне в това, което е днес. Имахме общи приятели, засичахме се по различни купони, особено тези за Нова година. Първият път, когато гледах Джеймс на сцена бях наистина впечатлен. Правеше страхотно шоу. Отидох на купона специално заради него, исках да го видя как пее и свири на китара, но той се оказа на барабаните и това направо ме изуми. С времето ставаше все по-добър. Джеймс оказа сериозно внимание върху музиката в района на Бей Ейриа заради звука, който наложи, и отношението му към нея. Обикновено свиреше с групата Spastic Children, чийто вокалист беше Фред Котън. Тогава тези изпълнения наистина бяха само за забавление. Но Джеймс беше човекът, който от първия ден повярва в новото течение в музиката и поведе много хора след себе си. Според мен той е един от най-добрите, ако не и най-добрият метъл китарист и автор на песни. Уверен съм в това.    

Като се върна назад във времето, много добре помня момента, в който разбрах, че Metallica ще стане нещо голямо. Играех баскетбол в местната лига. Мачовете бяха в залата до нас, а там, между другото, се сервираше бира. Знаех, че след срещата ще пуснат за първи път новия видеоклип на Metallica. На едната стена спуснаха 15-метров екран, а ние търпеливо зачакахме началото. Тогава а първи път видеото на "Enter Sandman". За група, която никога досега не беше правила клипове и общо взето не се интересуваше от тези неща, музикантите бяха направили нещо невероятно! Гледах и си повтарях "По дяволите, страхотно е!" В този момент разбрах, че групата ще стане една от най-великите банди в историята на музиката". 

Снимка: Kreepin Deth; CC  By SA 4.0 via Wikimedia

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички