Азис участва в епизод от документален филм на Би Би Си


Азис участва в епизод от документален филм на Би Би Си

3336

Азис е заснет в епизод от нова документална поредица на Майкъл Палин за "Би Би Си", посветена на страните от т.нар. "нова Европа".

"Славеят от Костинброд" преди време бе посочен от "Би Би Си" като една от емблемите на българската масова култура в статия по повод влизането на страната ни в ЕС

В обширно предварително представяне за новинарския сайт на "Би Би Си" авторът определя Азис като "много популярен травестит, циганин и турбо рок звезда".

Той също така е бил и пионерче, допълва Палин. Певецът обаче споделя пред британския изследовател, че предпочитал да носи момичешките униформи.

Филмът на някогашния актьор от комедийната трупа "Монти Пайтън", който през последните години нашумя с пътешествията си ("Palin's Travels") из Хималаите, Сахара и други екзотични точки на света, е озаглавен "Michael Palin's New Europe".

Първият епизод ще се излъчи по първи канал на "Би Би Си" (BBC One) тази неделя, а кадрите от България са включени във втория - "Eastern Delight", планиран за 23 септември.

Освен Азис и сбирката на Бялото братство в Рила, той съдържа и любопитни моменти от пътуванията на Палин в Гърция и Турция.

В края на октомври 7-серийната поредица излиза на тройно DVD.

Авторът е описал своята източноевропейска обиколка и в богато илюстрирана книга, която вече се продава в Amazon.co.uk.

Още от Поп фолк


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички